17:00

Katrineholms AIK

Referat: Katrineholms SK - Katrineholms AIK

Nytt år och nya insatser på fotbollsplanen. Vi startar upp det nya året med returderby mot KAIK. Det var inte direkt mellandagsreas kö på Facebookgruppen av spelare som anmälde sig till dagens derby och några av de säkra korten var borta av olika anledningar men det skapade säsongsdebut för Abukar och debut i den röda tröjan för Hampus Öhlin när det gäller Futsal. Båda två blev riktigt bra injektioner i laget och det märktes inte på spelet att de inte lirat Futsal på länge.
Det var väl lite revanschkänsla i omklädningsrummet från förra derbyt trots att vi då vann men många var missnöjda med prestationen och vi pratade om att försöka vara lite mer noggranna och sätta en hög och disciplinerad press för att stjäla boll tidigt.

För en gångs skull under denna säsong får vi också till en bra start och är klinsika i de första målchanserna som vi får och redan efter två minuter har Bago och Ali målat varsin gång och vi får lite att spela på. Farbröderna på bänken känner att nu har vi läge att spela ut och låta Kaikarna jaga och kunna spela bort dem men det blir snarare att vi tappar den där sista kraften och börjar istället att vilja slå en passning extra och blir lite segare i våra löpningar. Beroende på att vi inte stjäl boll utan KAIK får komma till avlut så hamnar vi i uppställt spel och vi har nu inte tillräckligt bra rörelse för att kunna spela bort de gultröjade. Detta gör att KAIK kommer tillbaka in i matchen och gör även 1-2 och under en period har de flera bra lägen som Kasper gör bra räddningar på. Vi har väl ännu fler men nu krånglas det och passas när det bör avslutas och vi skjuter när vi har bra passningslägen. Bago är dock för dagen het i målskyttet och gör två till och ser till att vi har 4-1 i halvtid efter en halvskaplig första halvlek. Det blir inget lugn i spelet och när mannen i svart inte har sin dag i zonen direkt så blir det onödigt mycket fokus på missade frisparkar och konstiga bedömningar. Det är ju inte i varje match vi har fått fem frisparkar emot och en med efter 19 minuter – eller det har aldrig hänt.

I andra börjar vi egentligen ganska bra men det blir klackar, felpass mm när vi får våra lägen och en miss medför 2-4 och nu är det match igen. De har även något läge till 3-4 men efter 5 minuter i andra får vi lite betalt för vår press och vi gör tre mål på någon minut och målen ramlar in snabbt och det står 9-2 till efter 8 minuter i andra halvlek. Som Roffe Z en gång sa – det kommer radioaktivt om man bara gör rätt saker på planen. Nu är väl matchen mer eller mindre över och vi får se några fina individuella nummer och några riktigt fina anfall men fokuset är väl inte riktigt 100 men det görs 4 mål till för oss och ett till KAIK så slutresultatet landar på 13-3. KAIK ger inte upp utan kämpar på i duellerna och när de inte tappar boll i uppspelen klarar de sig bra. De skapar också en hel del halvlägen där Neo, som växlade med Kasper i andra, får göra bra räddningar.

En helt ok insats – klart bättre än de senaste matcherna vi spelat. Bättre tempo och mer kvalité i avsluten men det saknas fortarande en del för att komma upp i 21/22 nivån. Bago är för dagen riktigt vass i avsluten och sätter 7 mål i denna match vilket måste ge mer än godkänt betyg även om det även många gånger var fina passningar från andra spelare.

Om vi kan bygga på detta med en nivå till och få med ett par spelare till som saknades idag så ska vi nog kunna ta hem de flesta matcherna som är kvar och kriga om de högsta platserna i serien även om de två bästa för stunden är lite väl långt före oss men man vet aldrig vad som händer under de sista omgångarna med trupper som blir mindre och mindre.